fredag 1 maj 2015

Finbesök och vaktlarnas nya boende...

I dag kom Jean med familj ut hit på sin väg till Spillersboda. Med sig hade de frukost! Vilken lyx!

De fick hälsa på alla djuren här på gården men tyvärr tog jag inga bilder men kanske Jean gjorde och kan skicka till mig? Både han och Elin tog bilder :-)

Förra veckan var Janne Brolin här och hjälpte mig att bygga ett nytt boende till vaktlarna. Det blev i anslutning till det vi kallar hundhuset. Där kan de också gå in genom en lucka in i huset genom en liten lucka. Hade först bara tänkt ha putsnät runt hela men så slog mig tanken att det blåser en hel del här ibland och att det kunde vara trevligt för dem att ha några läplatser i buren. Så det blev till att återbruka gamla fönster. Jag är supernöjd!

Det roligaste var att inreda åt dem. Ville att det skulle finnas många ställen för dem att gömma sig på och att det skulle vara som en stor lekplats. Tycker att jag lyckats med det. Satte först in dem i buren inne i hudhuset och sen fick de själva hitta ut. Sedan dess har de aldrig gått in :-) De parar sig som tokar och äggen sprutar ut. Det tar jag som en tecken på att de trivs!

Här kommer vaktelhusbyggsbilderna ...

 Janne jobbar på...
 Insyn från fönstret i den bortre änden in mot hundhuset...
 Trappan upp till luckan var en gammal planka som jag sköt fast syrenkvistar på, funkar jättebra och ser lite naturligt ut :-)...
 På väg ut för första gången...Det är en stor värld där ute..
 Som ni ser sticker det upp två pinnar ur backen. Det är nåt slyaktigt som jag bröt av men sen tänkte att jag lämnar resten så kommer det att bli blad och lite pyssel för dem...Ja kanske till och med en skuggig plats.. Tänk att sandbad är så himla skönt för en liten hönsfågel :-)
 Pimpat och gjort lite roliga tunnlar med hjälp av gamla tegelstenar och tegelavloppsrör. Kottarna och grankvistarna jag gjorde grankojan av var jag uppe i skogen och hämtade...

 Som vindskydd mot nordanvinden satte jag upp en sektion med råspont som blev över från stallbygget förra sommaren, blev jättebra!Är verkligen jättenöjd med hur det blev. Har i denna utebur på ca 4 kvm fem vaktlar så jag antar att det går att ha några till... Deras inneyta är ca 1.5 kvm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar