lördag 18 april 2015

Äntligen!!!!

Äntligen slutade det tokblåsa och Jocke hjälpte mig att få upp plasten på tunneln. Nu ska här odlas!!

Tog några timmar av rent slit men nu är det till större delen klart, bara piffningen återstår. En tädgårdssoffa, ett litet bord, en bokhylla, några kuddar och en filt så blir det fulländat. En tidningskorg för alla mina hästtidningar så jag kan sitta där och läsa!

Några fina hängande ljuslyktor.... möjligheterna är oändliga!! :-)

I morgon ska det piffas och några planter måste ut, allt det jag förgrott inne håller på att ta över matrummet.

Ser sååå fram emot att få börja skita ner mig ordentligt och se underverken börja växa och ge oss goda ekologiska grönsaker!


 Så här såg det ut när plasten väl var uppe. En hel del inne i växthuset var redan förberett men det tyngsta jobbet återstod nu. Få upp alla lastpallarna från stallplanen, spetta och slå ner stolparna förankra växthuset med herrejössesstockar för att hålla det nere i storm. Som tur är har Jocke lagat 4hjulingen så det blev för henne att slita igen. På med släpvagnen och sen vara det bara att börja jobba. Att bära lastpallar hela vägen upp till huset fanns liksom inte på kartan.
 Stolparna nere och lastpallarna tjänar nu som staket. Detta självklart för att hönsen och ankorna inte ska äta upp mina odlingar. Ev får jag sätta när mellan stolparna ifall de börjar hoppa över. Har inte bestämt än om jag ska låta dem vara som de är eller måla dem...
 För att förankra plasten skruvade jag fast den mellan två plankor längs med alla sidorna. Sen la jag dit astunga stockar, och då menar jag astunga!! Har ingen bild på detta och nu orkar jag inte gå ut och fota just den lösningen men det kommer :-)
 Trädäcket är något som fanns här när vi köpte stället. De låg i ett uthus och nu kommer de till användning. De finns både utanför och inne i växthuset. Fick lappa på en del ställen så cirkelsågen fick jobba i dag också!
 På den ena sidan har jag nu bara pallkragar, längst in där ska det bli myshörna :-)
 Jag gillar återbruk så jag byggde mig ett planteringsbord av lite sånt jag hittade här på gården. Skivan är en iläggsskiva till ett bord som jag fick av min gode vän Majsan när hon flyttade. Hon fattade inte varför jag ville ha det men jag VISSTE att det skulle komma till användning!

 Pallstaketet blev också ett bra ställe att stoppa ner de större redskapen. Var sak har sin plats. Jag kommer att ta ut hål i lastpallarna och sätta in brädor från baksidan så att jag kan odla i de lådor som då blir. Kommer att använda lastpallarna för olika örter som kommer att hänga ner. Kan bli riktigt fint.

Till middag i dag blir det grillad tonfisk, mums. Nu är jag så trött och slut i kroppen att jag tar ledigt resten av dagen nu. Ska bara ner och fixa stallet och packa höpåsar. Sen ska jag ta ett glas vin och SLAPPA!! Because I'm worth it!

Tjipptjopp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar